SKRIVET: 2010-08-19, kl 16:12:07 | PUBLICERAT I: Uppdrag: Primitiv

18/8 - 10: Andra dagen

Vi vaknade iskalla efter den första natten. Temperaturen hade sjunkt till cirka 2°. Hungriga steg vi upp och letade efter något att dricka. Tillslut hittade vi en "trasig" kallkälla där vattnet hade börjat rinna ut, och drack ur den.




Direkt efter vi hade druckit kallt och gott vatten gick vi iväg för att fiska oss lite frukost. Fiskespöet fungerade riktigt bra, även om det bara var ett litet träd och en kotte som flöte. Vi kämpade i flera timmar eftersom att fiskarna tog masken av oss. Men tillslut fick vi upp fyra medelstora abborrar och en liten.






Sedan gjorde vi upp eld med en jukkasticka. Även detta tog ett tag men tillslut fick vi upp eld. Vi grillade fiskarna så gott vi kunde men det gick inte jättebra. Så fisken var nästan helt rå.



Det blev ingen mer mat den dagen. Så på kvällen blev vi lite småhungriga och gick ut i skogen för att äta bär. Vi hittade vilda hallon och blåbär. Vi hittade även färska spår från en älg och följde spåren. Efter ett tag hörde vi något som rörde sig i buskarna och gick upp på ett fallet träd för att se bättre. Då såg vi tre älgar som gick runt på kalbygget. Vi gick tillbaka till tältet och satt uttråkade där en stund innan vi begav oss tillbaka till Frostträsket. Vi gjorde upp en eld och tittade på när dimman steg.



B&J

Hur känns det att vara i sin hemmiljö alvprinsessan? ;P



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: